Anasayfa » Yazılar » Kocaeli Kamp Alanları

Kocaeli Kamp Alanları

Kocaeli Kamp Alanları

Kocaeli, binlerce yıllık tarihin ve kültürün ev sahibi olması ile birlikte Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan, Marmara Denizinin ve ‘nin doğusunda yer alan ve adını Akçakoca Bey’den alan bir kentimizdir. Dağları, yaylaları, kent merkezi, gölleri ve sahilleri ile Türkiye’mizin turizm, spor ve sanatta marka olan bir şehirlerindendir. Tarihin aynasında zamana meydan okuyan bu yer doğası ile ön plana çıkmaktadır. Hal böyle olunca kamp için oldukça uygun yerleri bulunmaktadır. Sizler için Kocaeli kamp alanları listesini hazırladık. 

Kocaeli’de Kamp Yapılabilecek Yerler

Masmavi denizin, yeşilin ve kültürün şehri olan Kocaeli, yaşayan, yaşatan ve insanına yakışan bir şehirdir. Özellikle yeşilin fazla olduğu Kocaeli, kamp tutkunları için oldukça uygun bir yerdir. Sizlerde tatilinizi hem ekonomik hem de doğanın içinde yapmak istiyorsanız Kocaeli’de kamp yapılacak yerleri sizler için derledik. Bu kamp alanlarından dilediğinizi seçerek burada kamp yapabilirsiniz. Gelin bu yerlere birlikte göz atalım. 

Molla Yakup Çayırı Kamp Alanı

Kocaeli kamp alanları arasında en temiz ve en sakin yeri olan Molla Yakup Çayırı kamp alanı, en güzel kamp yapabileceğiniz bir yerdir. Kamp alanı çevresinde doğal su kaynağı olmadığından çok fazla insan bulunmamaktadır. Eğer sessiz ve sakin bir yerde kamp kurmayı düşünüyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Bu kamp alanın bir diğer özelliği de çevresinde çok fazla doğa yürüyüşü parkuru bulunmaktadır. Akşamları kamp yaparken sabahları temiz hava eşliğinde doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Ancak bu tesisin en kötü özelliği tuvalet,duş ve çeşme gibi hizmetleri bulunmamaktadır. Kartepe’nın sırtında yer alan Molla Yakup Çayırı, Kuzu Yaylasından 3 kilometrelik bir yol gelerek ulaşım sağlayabilirsiniz. 

İnönü Yaylası Kamp Alanı

İnönü Yaylası 1130 metre yükseklikte, uzun ve geniş çayırları, yemyeşil ormanı ve temiz su kaynaklarıyla Kocaeli kamp alanları arasında yer almaktadır. Yayla’nın batısında mağaralar ve doğa yürüyüşü parkurları bulunmaktadır. Doğanın keyfini çıkararak kamp yapmak istiyorsanız burası tam da sizlere göre çok güzel hizmetleri olduğu için rahatlıkla gidip konaklayabilirsiniz. İstanbul’a yaklaşık uzaklığı  120 kilometre bulunan yaylaya kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Kamp alanı oldukça popüler olduğundan biraz kalabalık olabilir. İstanbul’a yakınlığı ve girişi ücretsiz olması ile birlikte günübirlik ziyaretçilerinde vazgeçilmez yerlerinden biridir. Sizlerde Kocaeli’de doğa ile başbaşa kalmak istiyorsanız bu kamp alanını tercih edebilirsiniz. 

Karaaslan Kamping

Yuvacık Barajı çevresinde yer alan Karaaslan Kamping, yanı başınızda akan dere, harika doğası ve tesisin sınırsız hizmeti ile mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biridir. Çadır kampın yanı sıra ağaç evlerin ve bungalow evlerin olması ile birlikte daha rahat bir şekilde konaklama yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra kamp alanı çevresinde Paintball oynayabilir, Jeep safarisine çıkabilir ve doğa yürüyüşleri yaparak temiz havayı ciğerlerinize çekebilirsiniz. En güzel özelliği ise dere üstünde kurulu olan salıncakta sallanarak harika fotoğraflar çekilebilirsiniz. Sessiz ve sakin bir yer arıyorsanız ne yazık ki burası sizlere göre değil. Ancak diğer kamp alanlarına nazaran çok fazla hizmeti bulunduğundan dolayı burayı tercih edebilirsiniz. 

Kuzu Yaylası Milli Parkı Kamp Alanı

Kuzu Yaylası Milli Parkı içerisinde yer alan kamp alanı, ormanın ortasında kalmış güzel bir yerdedir. Marmara Bölgesi çevresinde bulunan yaylar arasında en güzeli olan Kuzu Yaylası İstanbul’a yakın olması ile birlikte sabahları günübirlikçi ziyaretçileri ağırlarken, akşamları bu yeri kamp severlere bırakıyor. Tuvalet, yemek ve duş ihtiyaçlarınızı karşılayacak olan kamp alanı, yeni kampçılar için oldukça idealdir. Ormanın derinliklerinde gezip, doğa yürüyüşü yaparken temiz havayı ciğerlerinize çekeceksiniz. En güzel özelliği de ücretsiz olması ile birlikte rahatça istediğiniz kadar konaklayabilirsiniz. Buraya Maşukiye üzerinden 9 kilometrelik bir yolculuk sonra ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Aytepe Diriliş Kamp Alanı

Samanlı Dağın eteklerinde yer alan Aytepe Diriliş kamp alanı, geniş ve uzun çayırların bulunduğu bir alandadır. Burada temiz su ve tuvalet hizmeti bulabilirsiniz. Ancak restoran ve kafetarya gibi yerler bulunmamaktadır. Çadır kurmak ücretsizdir. Ancak burada çadır kiralama hizmeti bulunmamaktadır. Kısacası çadırınız ile gelip burada ateşinizi yakıp kamp yapabilirsiniz. Ayrıca çok güzel doğa yürüyüşü parkurları yer almaktadır. Doğanın keyfini bu parkurlarda çıkarabilirsiniz. Sadece kamp alanın dışında yer alan mağaraları da mutlaka ziyaret etmelisiniz. Doğal güzellikleri ve görülmesi gereken yerleri ile Aytepe kamp severler için oldukça uygun bir yer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir