Anasayfa » Yazılar » Galata Kulesine Nasıl Gidilir ?

Galata Kulesine Nasıl Gidilir ?

İstanbul’un göz bebeği..Kız kulesine bakan galata kulesi, tesadüf eseri bu kadar anlamlı ve güzel yapılmış olamazdı.Metropol şehrin en gözde turistik yeri olan Galata Kulesinin tarihi çok uzun zaman önceye kadar uzanıyor.Bizans imparatorluğunun parlak dönemlerinde inşa edilen bu kule, günümüz zamanına gelene kadar çok fazla savaş görmüş ve bir çok kez restore edilmiştir.Dili olsa’da anlatsa yaşadıklarını, efsanelerini dediğimiz Galata Kulesi, inşa edildiği zamanlarda ulaşılması zor olan 70 metrelik ve yaklaşık 4 metrelik kalınlığı ile müthiş bir mimari ile inşa edilmiştir.Uzunluğu ve yapısının güçlü olmasından ziyade, burayı ziyaret eden insanlar efsanesi ve güzelliğinden dolayı akın akın görmek için Türkiye’ye geliyor.Galata kulesine gidip orayı gördüyseniz herkes hafta sonu ve hafta içi fark etmeksizin (turistlerden çok Türkler) gelip selfie çekilip gidiyorlar.Neyse, konuyu daha fazla saptırmadan asıl konumuza geçelim şimdi Galata Kulesi nerede ? anlatıyoruz.

Kule, Beyoğlu ilçesinde ve Taksim‘in tam merkezinde bulunmaktadır. 325 Metrelik alanına yaklaştığınızda oyma taşlardan oluşan yollara erişmiş olursunuz. Bu oyma taşlardan oluşan yollar dört bir yandan Galata Kulesi’ne çıkmaktadır. Kulenin en ihtişamlı görüntüsü kesinlikle Doğu yamacındaki sokaktan görünmektedir. Eğer burada kusursuz bir fotoğraf çekme hayaliniz varsa Doğu yamacındaki sokağa girip arkadaşınız yada sokaktan geçen birine yer eğilip hem sizi hemde Galata Kulesini almasını istemelisiniz.

Galata Kulesine Nasıl Gidilir ?

Eğer İstanbul içinde oturuyorsanız işiniz çok kolay.Galata kulesi’ne direkt olarak giden bir otobüs bulunmamakta fakat 5 dakikalık mesafesine kadar birçok minibüs ve otobüs duruyor.Genellikle Galata Kulesi’ne gitmek isteyenler Şişhane alt geçidi (aslında metro durağı) son durağında inerek alt geçitten geçip Galata Kulesini görecekleri mesafeye kadar gidebiliyorlar.Zaten taksim – Beyoğlu sınırları içerisinde kime sorsanız nerede olduğunu gösterir. Araba ile gidiş ise şöyledir; Aracınızla Galata kulesine gitmenizi önermiyorum.Turistik bir mekan olduğu için yakınlarında arabanızı park edecek bir yer bulmanız zor olacaktır.Ayrıca otopark yerleri’de kısmen dolu oluyor ve bu hararet içerisine kapılmadan eğer İstanbul’un karşı tarafında oturuyorsanız bile metro, metrobüs gibi araçları kullanarak maksimum hızda pekte konforlu olmasa’da ulaşabilirsiniz.

Galata Kulesi Yemek Fiyatları

Öncelikle şunu söylemek isterim, Galata Kulesi restoran menüsü çok fazla yemek ve tatlılarla doludur hepsini buraya sığdıramayacağımız için ortalama fiyatlarını belirterek aklınızda bir taslak oluşturmasını sağlayacağız, bize güvenebilirsiniz.

Galata Kulesi Efsanesi ve Tarihi

Ya herkes bir şeyler diyor yok kiminle çıkarsan onunla evlenirsin, yok kız kulesine bakıyor bir kadın saçlarını sarkıtıp prens olacak adamı kuleye çıkartıyor bilmem ne ? Aydınlat bizi diyenler için Galata Kulesinin hikayesini anlatıyorum arkadaşlar.Şahsen bir çok kız arkadaşımla buraya çıktım ve hiçbiriyle evlenmedim, fakat efsanelerin doğruluk ihtimalini yükselten söylentileri anlatayım.

Günlerden bir gün diye başlamayacağım kesinlikle.Roma imparatoru ve roma halkının bir inancına göre (bu inanç herhangi bir efsaneye dayanmıyor) galata kulesine çıkan her çift mutlaka evlenir demişler.Fakat çiftlerden kız veya erkek herhangi biri daha önceden bu kuleye çıktıysa bu büyünün olmayacağına inanmak gibi bir durumları yokken, bir türlü sevdalarına doyamayan ve evlenmek isteyen bir çift evlenmek için bu efsaneye dayanarak galata kulesine bir gece karanlıkta çıkarlar fakat erkek daha öncede bir kızla bu kuleye çıktığını ona söylemez.Kız bunu bilmediği halde çok sevinçli bir şekilde çıktıkları için evlendiklerini düşünerek mutlu olsa’da, erkeğin hüznü yüzünden okunur haldedir.Gece aniden kuleye çıkan kız mutluluğunu yaşarken yıldırımlar çakıp doğa üstü olayların olduğunu fark eden erkek ona başkası ile daha önceden çıktığını söylediğinde kız yıkılır ve bir dahada birbirlerinin yüzlerine bakmazlar.İşte bu olaydan sonra galata kulesine daha önceden kimseyle çıkmayan çift çıkarsa evleneceğine inanmışlardır.

Galata Kulesi İçi

Galata kulesinin dıştan görünüşünün güzelliği kadar birde iç güzelliği’de tarihinin başlangıcından beri sürekli değişip yenilenmektedir.İlk kurulduğu zamandan bu zamana göre değerlendirecek olursak şuanda çok daha farklı bir konsept’i olan Galata Kulesinin iç görünüşü sizlerle

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir